Miten sijoittaa kryptovaluuttoihin?

Kryptovaluutat ovat olleet kovassa nosteessa mitä koskaan aikaisemmin varsinkin vuonna 2021 mutta harva edes ymmärtää miten niihin voi sijoittaa. Useimmat luulevat, että kryptovaluutat toimivat samalla tavalla kuin perinteiset Fiat-valutat, asia ei kuitenkaan aina ole niin yksiselitteinen. On toki olemassa muutamia kryptovaluuttoja kuten esimerkiksi Bitcoin tai Ethereum, jota voi käyttää perinteisen valuuttojen tapaa maksutapana. Esimeriksi Bitcoinilla voi maksaa ostoksensa joissain verkkokaupoissa. Näiden lisäksi markkinoilla on olemassa muitakin vielä potentiaalisempi kryptovaluuttoja, jota ei vielä ainakaan hyväksytä maksuvaluuttana.

Mitä kryptovaluutat ovat ja miten niitä voi ostaa sekä miten ne käytännössä toimivat? Mikä on markkinoiden paras kryptovaluutta? Tämä artikkeli sisältää kattavan tietopaketin kryptovaluutoista ja niihin sijoittamisesta. Näiden lisäksi käymme läpi minkä kaupankäyntialustan kautta kannattaa ostaa kryptovaluuttoja.

Kryptovaluutan ostaminen

Samalla kun Bitcoinin arvo on noussut, on se tuonut myös muita kryptovaluuttoja pinnalle. Sijoittajien kiinnostus kryptovaluuttoihin on kasvanut entisestään ja yhä useampi valitsee sen sijoituskohteekseen. Useimmat varsinkin vasta alkaneet sijoittajat pitävät perinteisiä pankkeja luotettavana sijoitusalustana, mutta pystyykö pankin kautta sijoittamaan kryptoihin? Tähän kysymykseen on suora vastaus eli ei pysty. Perinteiset pankit eivät tarjoa asiakkaille mahdollisuutta sijoittaa kryptovaluuttoihin. Pankin sijaan netistä löytyy useita luotettavia kaupankäyntialustoja, jotka eivät veloita ylimääräisiä maksuja.

Netissä toimivat kaupankäyntialustat mahdollistavat laajemman tarjonnan laadukkailla palveluilla alhaisemmilla kustannuksilla. Joten ensimmäinen vaihe on valita oikea ja edullinen kaupankäyntialusta. Oikein valittu kaupankäyntialusta voi mahdollistaa sen, että sijoittamasi tuotot voi olla suuremmat.

Listasimme tähän alle 6 parasta kaupankäyntialustaa, joiden kautta voit ostaa kryptovaluuttoja.

Etoro – Monipuolinen ja helppo alusta, jonka kautta voit ostaa kryptovaluuttoja. Hyväksyy alhaisimmillaan vain 50 euron talletuksen ilman ylimääräisiä välityspalkkioita.

Plus500 – Tämä kaupankäyntialusta on erikoistunut CFD-kaupankäyntiin ja se tarjoaa laajan valikoiman parhaimpia kryptovaluuttoja.

Libertex – Venäläinen pisimpään markkinoilla olleista kaupankäyntialustoista, joka on erikoistunut CFD-kaupankäyntiin.

Binance – Kryptovarallisuuteen erikoitunut kaupankäyntialusta eli kryptovaluuttapörssi. Mahdollistaa monipuolisen kaupankäynnin laajalla kryptotarjonnalla.

Capital.com – Tarjoaa monipuolisesti erilaisia kryptovaluuttoja ja se on yksi vanhimmista kaupankäyntialustoista. Maailman ensimmäinen tekoälyä hyödyntävä kaupankäyntialusta, josta löytyy myös yksilöityjä kaupankäyntivinkkejä.

Nordnet – Kyseinen alusta ei tarjoa mahdollisuutta sijoittaa kryptovaluuttoihin.

Käytännössä kryptovaluutat ovat digitaalista valuuttaa, joihin kannattaa sijoittaa perinteisen pankin sijaan netissä olevissa kaupankäyntialustoissa. Digitaaliset kaupankäyntialustat tarjoavat laajan tietotaidon sekä paljon monipuolisemmat tavat sijoittaa mitä perinteiset pankit. CFD-kaupankäyntiin erikoistuneisiin alustat kannattaa unohtaa, jos on vasta hiljattain löytänyt innon sijoittamiseen. Paras ja monipuolinen kaupankäynti alusta on eToro, joka soveltuu vasta-alkaneille ja kokeneemmillekin sijoittajille.

Etoro tarjoaa myös mobiilisti toimivan kännykkäsovelluksen, jonka avulla voit tarkistaa salkkusi tilanteen missä ja milloin tahansa. Kyseinen alusta on panostanut turvallisiin talletuksiin ja sijoituksiin, sillä eToron kautta tehdyt rahasiirrot suoritetaan SSL-salatulla yhteydellä.

Paras kryptovaluutta 2021

Tähän osioon listasimme muutamia parhaimpia ja suosituimpia kryptovaluuttoja, jotka ovat pystyneet pitämään arvonsa, vaikka markkinoille on tullut jatkuvasti uusia kryptovaluuttoja.

Edellä listaamamme kryptovaluutat ovat niitä tämän hetken suosituimpia vaihtoehtoja, kuitenkin kaikki valuutat sisältävät erilaiset toiminnot ja käyttötarkoitukset, joten on mahdotonta sanoa yhtä ja parasta. Löytäessäsi itsellesi oikean vaihtoehdon kannattaa tarkasti perehtyä kryptovaluuttojen ihmeelliseen maailmaan. Kryptovaluuttojen arvo nousee sen mukaan mitä niitä käytetään.

Seuraavassa osiossa avaamme vielä tarkemmin kasvupotentiaalisia kryptovaluuttoja, jotta sinun päätöksentekosi helpottuisi.

Sijoita Bitcoiniin

Bitcoin on maailman ensimmäinen kryptovaluutta, joten sitä pidetään aitona ja alkuperäisenä. Bitcoinin jälkeen markkinoille tulleita kryptovaluuttoja kutsutaan altcoineiksi.

Takuuvarmasti jokainen tietää mikä on Bitcoin. Se luotiin tuhoamaan perinteiset valuutat ja korvaamaan ne. Tämä tavoite ei todellakaan ole kaukana, jos katsoo Bitcoinin arvon huimaa nousua.

Sijoita Ethereumiin

Ethereum tunnetaan Bitcoinin kovimpana kilpailijana, sillä se on yksi arvokkaimmista ja vanhimmista kryptovaluutoista. Ethereum toimii samalla tavalla kuin Bitcoin useammissa paikoissa maksutapana. Ethereumin lohkoketjuun on mahdollista luoda omia kryptovaluuttoja, mutta parhaiten se tunnetaan virtuaalivaluuttana.

Sijoita DogeCoin

Dogecoin tunnetaan alkuperäisenä meemikolikkona, joka kehitettiin Doge-meemistä. Harva tuskin pystyi kuvittelemaan, miten suureen suosioon se nousi lyhyessä ajassa kryptomarkinoilla. Dogecoinin nousuun vaikutti Elon Muskin tekemät twiittaukset.

Sijoita Shiba Inuun

Shiba Inu tunnetaan Dogecoinin tavoin meemikolikkona ja se onkin sen kovin kilpailija. Shiba Inun arvo on noussut lähelle kymmeneen miljoonaan dollariin lyhyessä ajassa.

Ota seuraavat asiat huomioon valitessasi oikeaa kaupankäyntialustaa

Aloittaessasi sijoittamaan kryptovaluuttoihin on todella tärkeää löytää omiin tarpeisiin sopiva kaunakäyntialusta. Kaupankänytialustojen vertaileminen voi olla helpompaa, kun nostaa muutamat tärkeimmät ominaisuudet esille kuten esimeriksi edullisuus, valikoima ja käyttäjäystävällisyys. Kaupankäymisen pitäisi olla mahdollisimman helppoa ja nopeaa eikä siitä pitäisi joutua pulittamaan ylimääräisiä korkeita kustannuksia.

Kryptovaluuttojen suosion noustessa monet kaupankäyntialustat eivät ole edelleenkään lisänneet niitä tarjontaansa. Jos haluat nimenomaan käydä kauppaa kryptovaluutoilla, tarkista tämä seikka ennen kuin valitset kaupankäyntialustaa.

Seuraavavaksi käymme tarkemmin läpi ominaisuuksia, joita kannattaa ottaa huomioon valintaa tehdessä.

Turvallisuus

Turvallisuus on erityisen tärkeää kaikilla sivustoilla, jossa on rahaliikennettä, sama koskee myös kryptovaluuttojen sijoituksissa. Usein siellä missä liikkuu raha sinne löytävät myös varkaat ja hakkerit. Tästä syystä kaupankäyntialustoiden tulee panosta turvallisuuteen, jotta asiakkaat lähtevät tekemään sijoituksia niiden kautta. Sivustot, jotka on suojattu SSL-yhteydellä ja rekisteröinti vaatii vahvaa tunnistautumista ovat luotettavia sekä turvallisia käyttää.

Maksuton palvelu

Kaupankäyntialustoja verrataan usein uhkapelisivustoihin, se ei kuitenkaan pidä täysin paikkansa. Vaikka sijoittaminenkin sisältää yhtä paljon riskejä, on sen kautta tuoton tekeminen paljon todennäköisempää kuin uhkapeleillä. Hyvä alusta tarjoaa asiakkailleen maksuttoman rekisteröitymisen ja rahan talletuksen.

Käyttäjäystävällinen

Kryptovaluutat voivat olla monelle vielä vieras termi, joten niihin sijoittamisen aloittaminen on paljon helpompaa, kun löytää kaupankäyntialustan, joka on yksinkertainen sekä käyttäjäystävällinen. Sivuston tulee olla helppolukuinen, helposti navigoitavissa sekä sijoittajan tulee pysyä kartalla mitä hän on seuraavaksi tekemässä. Näiden lisäksi ymmärrystä helpottaa se, että sivuston saa suomenkielisenä.

Maksut ja nostot

Usein perinteisten pankkien kautta tekemissä sijoituksissa joutuu maksamaan erikseen palvelumaksun, säilytysmaksun, nostomaksun sekä monia muita ylimääräisiä kustannuksia. Edellä mainitut ylimääräiset kustannukset voi jättää taakseen, kun valitsee helpon ja nopean tavan sijoittaa netissä toimivien kaupankäyntialustoiden avulla. Usein kryptovaluutoilla käytävästä kaupasta veloitetaan ainoastaan väliin jäävä speardi. Maksut ja ehdot voi vaihdella kaupankäyntialustoiden mukaan.

Kryptovaluutan nostaminen tilille on yksinkertaista, kunhan muistat valita oikean kaupankäyntialustan. Jotkut alustat voivat veloittaa kryptovaluuttojen nostosta tilille ylimääräisen kulun, joka riippuu nostamastasi summasta. Muista tarkistaa mahdolliset nostokulut ennen kaupankäyntialustan valitsemista.

Näin ostat vaihe vaiheelta kryptovaluuttaa helposti ja nopeasti

Kryptovaluutat on viimeisten vuosien aikana nostaneet päätänsä ja vakiinnuttaneet itsensä rahamarkkinoilla. Kryptovaluutat on tulleet markkinoille pysyäkseen ja jatkuvasti niiden käyttömahdollisuuksia lisätään.

Kryptovaluuttojen ihmeelliseen maailmaan ehtii vielä lähtemään mukaan ennen kuin niiden kurssit nousevat hurjasti. Kryptovaluutan ostaminen netin välityksellä on erittäin nopeaa, vaivatonta ja turvallista. Tässä osiossa kerromme vaihe vaiheelta, miten pääset kryptovaluutta buumiin mukaan ja miten voit käydä niiden avulla kauppaa.

Oikean kaupankäyntialustan valitseminen

Aloittaessasi kryptovaluutta sijoittamista, pyri valitsemaan tarpeisiisi sopiva ja oikea kauppapaikka. Me suosittelemme pankin sijasta valitsemaan markkinoiden turvallisimmaksi ja suosituimmaksi tituleeratun eToron. Etoro tarjoaa laajan valikoiman erilaisia sijoituskohteita osake- että kryptosijoittamisen osalta. Etoro on tehnyt sijoittamisesta helppoa niin vasta aloittelijoille kuin kokeneemmillekin sijoittajille. Alustalla omistat kaikki ostamasi kryptovaluutat, joka ei välttämättä ole kovinkaan monessa kaupankäyntialustassa mahdollista.

Etoron kautta kaupankäynti ja sijoittaminen on erittäin turvallista, sillä kaikki rahansiirrot tapahtuvat suojatussa SSL-yhteydessä. Etoro on sosiaalinen kaupankäyntialusta, joka tarjoaa sijoittajayhteisön, josta löydät hyviä sijoitusvinkkejä. Kaupankäyntialustan vahvuuksiin kuuluu myös, että se on mahdollista saada suomenkielisenä.

Käyttäjätilin luominen eTorolle

Ennen kuin voit ostaa haluamiasi kryptovaluuttoja eTorosta, sinun tulee luoda palveluun uusi käyttäjätili. Käyttäjätilin luominen eToron palvelussa on nopea ja yksinkertainen prosessi. Siirry tilin luomiseen eToron sivustolta klikkaamalla kohtaa Rekisteröidy. Tämän jälkeen sinulle avautuu sivusto, johon täytät kaikki vaaditut tiedot.

Vaihtoehtoisesti voit myös rekisteröityä palveluun Facebook tai Gmail tilin avulla, joka nopeuttaa tilin luomisprosessia. Etoron palvelussa rekisteröitymisen yhteydessä sinun tulee vahvistaa henkilöllisyytesi, joka takaa varmemman ja turvallisemman tavan käydä kauppaa kryptovaluutoilla.

Tilin luomisen ja varmentamisen jälkeen voit siirtyä tallettamaan rahaa tilillesi. Rahan talletusta edellytetään ennen kuin voit aloittaa kaupankäymisen. eToron tämänhetkinen minimitalletus summa on vain 50 euroa ja talletuksen pystyt tekemään kätevästi luottokortilla, PayPalilla tai tilisiirrolla.

Kirjautumisen jälkeen klikkaa sivustolta löytyvästä ”Talleta varoja” -painikkeen, jota klikkaamalla pääset valitsemaan haluamasi maksuvälineen sekä kirjaamaan siirrettävän summan. Tämän jälkeen klikkaa kohtaa ”Lähetä” ja rahat siirtyvät eToro tilillesi.

Osta haluamaasi kryptovaluuttaa kaupankäyntialustan kautta

Kirjautumisen ja rahan talletuksen jälkeen olet valmis sijoittamaan haluamaasi kryptovaluuttaan. Kirjoita hakukenttään esimerkiksi Bitcoin ja eteesi avautuu kyseisen kryptovaluutan sijoitussivusto. Sijoitussivustolta löydät myös kryptovaluutan uusimmat uutiset, tilastot ja sijoittajayhteisön jättämät kommentit. Aloita kaupankäyminen sivustolta löytyvästä ”Käy kauppaa”- painikkeesta, jonka jälkeen eteesi avautuu kaupankäynti lomake. Kirjaa siihen summa, jolla haluat ostaa kyseistä kryptovaluuttaa ja paina kohtaa ”Avaa kauppa”-painiketta.

Jos käyt kauppaa markkinoiden ollessa kiinni, kauppa toteutuu seuraavana päivänä aukioloaikojen sisällä. Markkinoiden ollessa kiinni napissa lukee ”Aseta järjestys” ja eToro ostaa kyseistä kryptovaluuttaa markkinoiden ollessa auki.